10 asiaa, joista kannattaa luopua kauniimman ihon puolesta

 Teema GreatSkin
Jätä väliin pitkät ja kuumat suihkut, maitotuotteet ja valvominen. Jos haluat saada täydellisen ihon, on ensin tärkeää päästä pahoista tavoista eroon.

Olit sitten pitkä tai lyhyt, hento tai voimakas, vanha tai nuori, on yksi asia ulkonäköön liittyvä asia, joka meitä suurinta osaa yhdistää: me kaikki haluamme luonnollisen kauniin ihon.

Hyvät ihonhoitorutiinit ovat ulkonäön kannalta tärkeässä roolissa, mutta ehkä emme tule ajatelleeksi mitkä ovat itseasiassa ehkä jopa näitä tärkeämmässä roolissa ihon kunnon kannalta – huonot tavat. Usein pienetkin muutokset tottumuksissa ja elämäntavoissa saavat aikaan suuriakin muutoksia ihon hyvinvoinnissa.

Tässä listattuna 10 asiaa, joista tulisi luopua, jos haluat täydellisen ihon ja luonnollisen hehkun!

 

1. Epäterveellinen ruoka

10 aasia ihon - Epäterveellinen ruoka - GreatSkin - Nutricure

Yleinen tapa koko länsimaissa, myös Suomessa, on liiallinen epäterveellisten ruokien ja herkkujen nauttiminen. Raskaat herkut maistuvat kiistatta niitä syödessä hyvältä, mutta niillä on vähemmän iloa tuovia vaikutuksia iholle ja keholle yleensä.

Jos haluat välttää näppyjen ja finnien puhkeamisen ja muut epäpuhtaudet iholla samalla kun pidät yleisesti terveydestäsi parempaa huolta, tarkkaile herkkujen ja raskaan ruoan syömistä. Saat suuria muutoksia aikaiseksi muuttamalla ruokavaliota terveellisempään suuntaan.

 

2. Auringonotto

10 aasia ihon - Auringonotto - GreatSkin - Nutricure

Monet meistä metsästävät kesäkuukausien aikana rusketusta ja päivettynyttä hipiää. On kuitenkin tärkeää kiinnittää huomiota siihen, ettei auringossa tule vietettyä liikaa aikaa. Liiallinen auringonotto voi edesauttaa ihon ryppyisyyttä, kuivumista ja muita iho-ongelmia.

Löydä tasapaino pronssin väriseen ihoon tähtäävät ruskettumisen ja terveen ilmeen välillä – ja mikä tärkeintä: muista aina käyttää runsaasti aurinkovoidetta!

 

3. Myöhäiset illat

10 aasia ihon - Myöhäiset illat - GreatSkin - Nutricure

Olitpa sitten kaupungilla tyttökaverien kanssa tai vain katsoit kotona Netflixistä lempisarjoja, tunnit vierivät huomaamatta kovaa vauhtia eteenpäin ja äkkiä huomaatkin, että ilta onkin venähtänyt jo aamun pikkutunneille.

Kauneusunet, joista äitikin on varmasti puhunut ollessasi nuori, ei ole vain vanhempien temppu houkutella lapset nukkumaan. Meidän ihomme on täysin riippuvainen hyvien yöunien myötä latautuvista akuista, ja näin hyvät unet ovatkin edellytys sille, että aamulla herätessäsi iho hehkuu luonnollisesti.

Liian vähäinen uni ei aiheuta ainoastaan tummia silmänalusia, vaan se voi myös kuivattaa ja sameuttaa ihoa.

 

4. Tupakkatuotteet

10 asia1 ihon - Kuumat suihkut - GreatSkin - Nutricure

Tämä on tietysti itsestään selvä tekijä, mutta se on silti syytä pitää mukana listalla. Tupakan ja nuuskan nikotiinilla ei ole ainoastaan huono vaikutus ikeniisi ja keuhkoihisi, se myös kuivattaa ihoa ja aiheuttaa ryppyisyyttä.

 

5. Pitkät, kuumat suihkut

10 asia1 ihon - Kuumat suihkut - GreatSkin - Nutricure

Mukava, kuuma suihku voi rentouttaa lihaksia ja tehdä ihmeitä mielialalle, mutta rentouttavat suihkut tekevät kaikkea muuta paitsi hyvää ihollesi. Olet ehkä huomannutkin, että iho kihelmöi kuumuudessa ja vielä suihkun jälkeen?

Kuuma vesi poistaa iholta eteerisiä öljyjä ja luonnollista kosteutta ja voi näin aiheuttaa kuivuutta ja punoitusta iholla. Jos sinulla on jo kuiva iho, ihottumaa tai atooppista ihoa, ole varovainen, sillä pitkään kuumassa suihkussa seisoskelu ja nautiskelu voi pahentaa näitä oireita.

Käännä lämpötila kylmemmälle, sammuta suihku ajoissa ja muista käyttää kasvoilla ja iholle niille soveltuvia kosteusvoiteita ihon luonnollisen kosteuden palauttamiseksi.

 

6. Alkoholi

10 aasia ihon - Alkoholi - GreatSkin - Nutricure

Tässä taas yksi tekijä, joka ei tule yllätyksenä: alkoholi tuhoaa ihoa. Tietenkin on mukavaa nauttia lasi viiniä tai parikin aina ajoittain, mutta jos harrastat kosteita iltoja useamminkin, alkoholin käyttö alkaa näkymään ihollasi, sillä se kuivattaa ihoa ja sameuttaa sitä vähentäen ihon kirkkautta ja hehkua.

Vielä lisäbonuksena suuri alkoholinkulutus altistaa aknelle ja ihon epäpuhtauksille!

 

7. Kuorinta

10 aasia ihon - Kuorinta - GreatSkin - Nutricure

Kuolleiden ihosolujen kuorinta on tehokas tapa saada iho näyttämään nuoremmalta ja raikkaammalta, mutta usein karkeilla hieronnoilla ja kuorinta-aineilla on iholle enemmän haittaa kuin hyötyä. Kuten kaikessa muussakin, tässäkin asiassa on hyvä löytää kultainen keskitie ihon hyödyllisen kuorinnan ja liiallisen rasituksen väliltä, jotta et kuori ihoa liikaa.

Muista myös, että suurin osa kasvovoiteista ja puhdistusaineista sisältävät kemiallisia aineita, jotka kuorivat ja puhdistavat ihoa huolellisemmin kuin kuorinta ja hankaaminen.

 

8. Maitotuotteet

10 aasia ihon - Maitotuotteet - GreatSkin - Nutricure

Maito, juusto, jogurtti ja muut maitotuotteet ovat luonnollinen osa tasapainoista ruokavaliota eikä niitä ole tarvetta jättää kokonaan pois käytöstä. Mutta kuten tyypillistä, liika on tässäkin tapauksessa liikaa ja liiallinen maidon ja maitotuotteiden kulutus voivat aiheuttaa aknea ja epäpuhtauksia iholla.

Voit toki juoda lasin maitoa vaikkapa aamupalalla, se tekee hyvää luustolle – mutta mieti, onko maitoa tarvetta juoda viittä lasia päivässä?

 

9. Likaiset meikkisiveltimet

10 assia ihon - Meikkisiveltimet - GreatSkin - Nutricure

Kuinka usein uusit meikkausvälineitä? Joka kerta kun käytät sivellintä tai meikkisientä, se kerää itseensä osan meikkivoiteesta tai luomiväristä. Tämän lisäksi mukaan tarttuu iholta suuri määrä bakteereita iholtasi, silmistäsi, suultasi, säilytyksessä, sekä ympäristöstä. On varmasti sanomattakin selvää, että tällä on negatiivinen vaikutus ihon kuntoon pitkällä aikavälillä.

Muista pestä välineet käytön jälkeen ja sijoita uusiin säännöllisin väliajoin.

 

10. Stressi

10 aasia ihon - Stressi - GreatSkin - Nutricure

Useimmat listatuista asioista ovat sellaisia, että ne ovat hallittavissa omilla valinnoilla ja tavoilla. Oma hallinta ei koske tätä viimeistä, mutta tärkeää tekijää – stressiä. Olit sitten opiskelija, aloittelija uudessa työssä, vakiintunut työn puurtaja tai yrittäjä, stressi on tänä päivänä monella luonnollinen osa jokapäiväistä elämää.

Stressi, kuten tiedät, pistää kehon koville jaksamisen, mielialojen ja keskittymisen kanssa, mutta se voi mennä myös iholle. Stressi avaa ihohuokosia ja voi häiritä ihon luonnollista rauhasten öljyjen eritystä. Voi siis olla hyvä idea yrittää keksiä stressin lievityskeinoja erityisen stressaavina aikoina, mikäli mielit pitää huolta ihosi luonnollisesta terveydestä.

 

GreatSkin pitää huolta ihostasi

Greatskin on uusi ravintolisä, joka auttaa ylläpitämään ihon kuulautta ja elastisuutta. Tuote sisältää luonnollisia ainesosia ja jokainen kapseli on pakattu täyteen tarkoin valittuja tehoaineita.

  • C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista, mikä vaikuttaa ihon normaaliin toimintaan
  • C-vitamiini auttaa soluja suojautumaan hapettumiselta
  • Riboflaviini ja biotiini auttavat ylläpitämään ihon normaalia kuntoa

 

Välitätkö ihostasi? Jos haluat pitää huolta ihostasi, tarkastele pahoja tapojasi ja tee niihin muutos. Greatskin on hyvä tapa aloittaa! Tilaa tänään ja saat 25% alennusta käyttämällä koodia: FB25!